Alle activiteiten tijdelijk opgeschort vanwege Corona (update 26 november 2021).

Vanwege alle ontwikkelingen rond Corona heeft het bestuur besloten om voorlopig alle EHBO activiteiten uit te stellen tot we weer verantwoord bij elkaar kunnen komen.

Cursus informatie

Alle cursussen worden georganiseerd in samenwerking met KNV EHBO afdeling Velp.

Informatie Basis EHBO cursus.

De cursus inhoud is conform de richtlijnen van Het Oranje Kruis. Er zijn minimaal 6 en maximaal 12 cursisten. De minimumleeftijd om examen te doen is 16 jaar maar in overleg kan hier van worden afgeweken. Tijdens de cursus wordt o.a. geleerd hoe te handelen bij een ongeval en wat te doen bij letsel, in de breedste zin. Ook leer je reanimeren en omgaan met een AED. Er wordt verwacht dat je de theorie thuis leert. De lesstof is niet moeilijk, maar er wordt behoorlijk wat parate kennis verwacht. Als je slaagt ontvangt je Het Oranje Kruis diploma.
De EHBO cursus bestaat uit drie hele zaterdagen inclusief examen.
Geplande cursus datums

17. Verband en hulpmiddelen
18. Het menselijk lichaam

Kosten
De cursus kost ongeveer 200,-  per deelnemer (mede afhankelijk van het aantal deelnemers).
Hiervoor krijg je Het Oranje Kruisboekje van de laatste druk, lesmateriaal en verbandmiddelen, les door een kaderinstructeur en een vrijwilliger van de vereniging, oefenen met lotus slachtoffers, gebruik reanimatiepop, gebruik van de oefen-AED en 1x examengeld. Verbandleer en kinder EHBO zijn onderdeel van deze basiscursus.
Veel zorgverzekeraars vergoeden een deel van de kosten. Informeer zelf bij uw zorgverzekeraar.

Kantine van De Meteoor, Schaarweg 4 in Rheden.

Aanmelden
Meer informatie voor de beginnerscursus via info@ehbo-rheden.nl
Aanmelden bij voorkeur met het aanmeldingsformulier

Geldigheid
Een EHBO diploma is 2 jaar geldig en wordt steeds met 2 jaar verlengd. Om het diploma geldig te houden moeten je herhalingslessen volgen om je EHBO competenties op peil te houden. Daarbij veranderen de EHBO-protocollen nog wel eens. Door de herhalingslessen blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Herhalingslessen
De herhalingslessen zijn op zaterdag van 09:00 uur tot 13:30 uur. Meer informatie in de agenda.
Alle herhalingslessen zijn in de Kantine van De Meteoor, Schaarweg 4 in Rheden.

In Velp zijn er herhalingslessen op donderdagavond van 19.30 - 21.30 uur in het EHBO lokaal van de voormalige Dr. A. Van Voorthuijsenschool in de Schoolstraat 12 in Velp.

Informatie cursus reanimeren-AED bedienen.

Op woensdag XXXXXXXX wordt er een reanimatie-AED cursus georganiseerd.
Je hoeft geen EHBO diploma te hebben om deze reanimatie-AED cursus te volgen.
Bij deze cursus leer je een hartstilstand te herkennen, hartmassage, mond-op-mond beademen en de AED bedienen. Aan het eind van de cursus ontvang je een certificaat van de Nederlandse Reanimatie Raad.

Plaats en tijd
De cursus is in de kantine van De Meteoor, Schaarweg 4 in Rheden van 19.30 - 22.00 uur.

Kosten
De cursus kost 30,- per deelnemer, inclusief een certificaat van de NRR.

Herhalingsles
Om het certificaat geldig en de competenties op peil te houden dien je elk jaar een herhalingsles te volgen. Een herhalingsles kost in 17,50

Meer informatie via info@ehbo-rheden.nl
Aanmelding bij voorkeur via het aanmeldingsformulier

Herhalingsavond reanimatie-AED bedienen.

Op 22 maart 2022 is er een training voor iedereen die zijn of haar kennis wil opfrissen.
Deelnemers van Rheden reanimeert zijn ook van harte welkom. Er is plaats voor maximaal 12 cursisten. Bij grote belangstelling wordt er een extra avond ingepland.

Plaats en tijd
De cursus is in de kantine van De Meteoor, Schaarweg 4 in Rheden van 19.30 - 21.30 uur.

Kosten
De opfriscursus kost 17,50 per deelnemer.

Aanmelden
Aanmelden via ledenadministratie@ehbo-rheden.nl. Er is plaats voor maximaal 12 cursisten.
Bij grote belangstelling wordt er een extra avond ingepland.

Informatie cursus kinder EHBO.

Bij voldoende belangstelling wordt er een cursus kinder EHBO georganiseerd. De cursus is geschikt voor (gast)ouders, onderwijzend personeel, verenigingsleven of in de kinderopvang.
Na afloop van deze cursus ontvangt u een aantekening op uw EHBO diploma of een Certificaat van Het Oranje Kruis*. De kosten zijn 95,- voor mensen met een EHBO diploma. De extra kosten voor het certificaat zijn 14,95. Dit certificaat is 2 jaar geldig mits er 1x per jaar een herhalingsles wordt gevolgd. Dit kan uiteraard ook bij onze vereniging.
Een dagcursus wordt meestal gehouden in:

Het Parkhuis - Dorpshuis De Steeg.
                      Parkweg 5
                      6994 CM  De Steeg.

In bovenstaande kosten zijn een lunch en koffie of thee inbegrepen
Duur: van 9.00 - 17.00 uur. De cursus wordt gegeven door Sonja Geerlings.

* Het certificaat Eerste Hulp aan kinderen en het Diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis worden door het ministerie erkend als een geldig EHBO-certificaat voor de gehele kinderopvang.
Een herhalingsles kost in 22,50 voor niet leden, exclusief een certificaat.
De kostprijs van een certificaat brengen we apart in rekening.

Meer informatie via info@ehbo-rheden.nl
Aanmelding bij voorkeur via het aanmeldingsformulier

Vergoeding Zorgverzekeraar.
Veel zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) de kosten van bovenstaande cursussen.       Meer informatie bij uw verzekeraar.

Alle activiteiten en prijzen onder Corona voorbehoud!
Wijzigingen en fouten onder voorbehoud.