Geslaagden beginnerscursus 2016 - 2017

Cursus kinder EHBO
Bij voldoende belangstelling wordt er een cursus kinder EHBO georganiseerd. De cursus is geschikt voor (gast)ouders, onderwijzend personeel, verenigingsleven of in de kinderopvang.
Na afloop van deze cursus ontvangt u een aantekening op uw EHBO diploma of een Certificaat van Het Oranje Kruis*. De kosten zijn € 85,- voor mensen met een EHBO diploma. De extra kosten voor het certificaat zijn €14,95. Dit certificaat is 2 jaar geldig mits er 1x per jaar een herhalingsles wordt gevolgd. Dit kan uiteraard ook bij onze vereniging.
Een dagcursus wordt meestal gehouden in:

Het Parkhuis - Dorpshuis De Steeg.
                      Parkweg 5
                      6994 CM  De Steeg.

In bovenstaande kosten zijn een lunch en koffie of thee inbegrepen
Duur: van 9.00 - 17.00 uur. De cursus wordt gegeven door Sonja Geerlings.

* Het certificaat Eerste Hulp aan kinderen en het Diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis worden door het ministerie erkend als een geldig EHBO-certificaat voor de gehele kinderopvang.

Aanmelding bij voorkeur via het aanmeldingsformulier

EHBO Cursus Reanimeren / AED bedienen
Bij voldoende belangstelling wordt er een reanimatie cursus georganiseerd.
De groepsgrootte is minimaal 6 en maximaal 12 personen.
Op deze cursus leer je hoe je moet handelen bij een reanimatie en tevens leer je een AED bedienen. Of de cursus op één dag of verpreid over 3 avonden wordt gehouden hangt af van de cursisten.
Aan het eind van de cursus ontvang je een certificaat van de Nederlandse Reanimatie Raad. Om het certificaat geldig en de competenties op peil te houden, dien je elk jaar een herhalingsles te volgen. Cursus prijs € 75,- inclusief lesmateriaal, koffie of thee en eventueel de lunch (bij eendaagse cursus).

Aanmelding bij voorkeur via het aanmeldingsformulier

Wijzigingen onder voorbehoud.
Maatwerk: Bent u met een groepje mensen die samen een cursus willen volgen dan kan er in overleg met een van onze instructeurs maatwerk worden aangeboden. Neem hiervoor contact op met het secretariaat per mail  info@ehbo-rheden.nl
Vergoeding Zorgverzekeraar: Veel zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) de kosten van bovenstaande cursussen. Neem hiervoor contact op met de betreffende verzekeraar.

Cursus informatie

EHBO cursus voor beginners

In 2018 start er bij voldoende inschrijvingen mogelijk weer een beginnerscursus. De groepsgrootte is minimaal 6 en maximaal 12 personen. De minimumleeftijd om examen te doen is 16 jaar maar in overleg kan hier van worden afgeweken. Bij veel animo organiseren we een extra cursusgroep. Tijdens de cursus wordt o.a. geleerd hoe te handelen bij een ongeval en wat te doen bij letsel, in de breedste zin. Ook leer je reanimeren en omgaan met een AED. Er wordt verwacht dat je de theorie thuis leert. De lesstof is niet moeilijk, maar er wordt behoorlijk wat parate kennis verwacht. Als je slaagt ontvangt je Het Oranje Kruis diploma. Dit diploma is 2 jaar geldig. Om het diploma te kunnen verlengen moet je de EHBO vaardigheden op peil houden. Dit kan door het volgen van herhalingslessen die door onze vereniging worden aangeboden. Ieder seizoen bieden wij een gevarieerd lesprogramma aan. De EHBO cursus bestaat uit ongeveer 12 lessen en een examen. De cursus is waarschijnlijk op maandagavond van 19.30 - 21.30 uur in de kantine van De Meteoor, Schaarweg 4 in Rheden. De complete cursus kost € 195,- . In dit bedrag inbegrepen zijn Het Oranje Kruisboekje van de laatste druk, lesmateriaal en verbandmiddelen, les door een ervaren instructeur samen met een vrijwilliger van de vereniging, oefenen met lotus slachtoffers, gebruik reanimatiepop, gebruik van de oefen-AED en 1x examengeld.

Cursus inhoud volgens de richtlijnen van Het Oranje Kruis:

1. Vijf belangrijke punten bij het verlenen van eerste hulp
2. Stoornissen in het bewustzijn
3. Stoornissen van de ademhaling
4. Stilstand van de bloedsomloop
5. Ernstige uitwendige bloedingen
6. Shock
7. Uitwendige wonden
8. Brandwonden
9. Kneuzingen en verstuiking
10. Ontwrichting en botbreuken
11. Oogletsels
12. Vergiftiging
13. Elektriciteitsongevallen
14. Letsel door koude
15. Letsel door warmte
16. Vervoer over korte afstand
17. Verband en hulpmiddelen
18. Het menselijk lichaam

Meer informatie via info@ehbo-rheden.nl
Aanmelden bij voorkeur met het aanmeldingsformulier

*Het certificaat Eerste Hulp aan kinderen en het Diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis worden door het ministerie erkend als een geldig EHBO-certificaat voor de gehele kinderopvang.

EHBO herhalingsavonden
Belangrijk om te weten is dat een EHBO diploma 2 jaar geldig is. Om het diploma geldig te houden moeten er herhalingslessen gevolgd worden. Dit zijn minimaal 7 lessen per jaar en een lesavond reanimatie / AED  (deze les is verplicht). De reden hiervoor is dat je de competenties die je als EHBO-er nodig hebt, op peil blijft houden. Daarbij veranderen de EHBO-protocollen nog wel eens. Door de herhalingslessen blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
De herhalingslessen worden gegeven op de dinsdagavonden van september tot april.
De lessen zijn van 19.30 - 21.30 uur in de kantine van de Meteoor, Schaarweg 4 in Rheden.